Spuitgietmatrijzen

Advies, reparatie en onderhoud spuitgietmatrijzen

Spuitgietmatrijzen zijn belangrijke productiemiddelen voor de spuitgieter maar ook voor de klant omdat de kwaliteit en de ( kost) prijs van het eindproduct bepaald worden door;

  • Matrijs kwaliteit
  • Onderhoud matrijs
  • Spuitgietproces

Matrijskwaliteit

De kwaliteit wordt bepaald door veel factoren, waarbij vaak keuzes worden gemaakt welke op korte termijn voordeel opleveren. Zeker als matrijzen grote aantallen per jaar en vele jaren moeten produceren dan is het belangrijk om te kijken naar de Total Cost of Ownership. Als onafhankelijke partij kunnen wij U helpen en adviseren.

Onderhoud matrijzen

Door periodiek onderhoud te plegen  aan uw matrijzen voorkomt U dure reparaties, blijven de cyclustijden goed en is uw matrijs altijd in top conditie.

Gebrek aan tijd, ontbreken van de juiste vakmensen of kennis zorgen ervoor dat het onderhoud wordt uitgesteld of niet wordt gedaan. Wij hebben wel de kennis en de vakmensen dus zijn we U graag van dienst om het onderhoud uit te voeren.

Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens een check list waarbij alle aspecten worden nagekeken, bij afwijkingen, beschadigingen, overmatige slijtage of niet juist functionerende onderdelen wordt dit vastgelegd en gecommuniceerd met de opdrachtgever.

Na akkoord op reparatie of vervangingsvoorstel gaan we over tot actie. Onderhoud aan uw matrijzen kan intern ( maximaal 5T) of op locatie uitgevoerd worden.

Heeft u een vraag of kan ik ergens mee helpen?

Neem gerust contact met me op, ik sta u met alle plezier te woord